xaidaritv.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΧΑΙΔΑΡΙ

73 κάμερες τοποθετούνται στο Χαϊδάρι – Καταγγελία της Ένωσης Γονέων

B Kameres 780x470
Κοινοποίηση

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Χαϊδαρίου καταγγέλλει την τοποθέτηση καμερών σε διάφορα σημεία της πόλης. Μιλάει για “σοβαρότατο θέμα με την εγκατάσταση καμερών σε ολόκληρο τον Δήμο. Δυστυχώς, η σύμβαση υπεγράφη από την απερχόμενη δημοτική αρχή χωρίς να έχει προηγηθεί καμία συζήτηση μέσω θεσμικών οργάνων, Δημοτικό Συμβούλιο, Σχολικές Επιτροπές, Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, αλλά ούτε έχει ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη των συλλόγων γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Όπως σημειώνει η Ένωση Γονέων η παρούσα αποτελεί μία πρώτη ανακοίνωση – τοποθέτησή της και επιφυλάσσεται για τις επόμενες απαιτούμενες ενέργειές της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΟΤΑΝ Η ΖΩΗ MAΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ
ΣΕ ΣΙΡΙΑΛ BΙG BROTHER
Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χαϊδαρίου εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο “μεγαλόπνοο” σχέδιο της απερχόμενης δημοτικής αρχής να γεμίσει κάμερες παρακολούθησης και καταγραφής όλον τον Δήμο. Συνολικά πρόκειται να μπουν 73!

Δυστυχώς, αν και η σύμβαση με τον ιδιώτη ανάδοχο υπογράφτηκε 30 Αυγούστου 2023, κανένα θεσμικό όργανο όπως το Δημοτικό Συμβούλιο, κανένας συλλογικός φορέας όπως Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ή Σύλλογοι Γονέων δεν κλήθηκαν να πουν την γνώμη τους και με συνοπτικές διαδικασίες τρέχει ένα έργο που θα μετατρέψει το Χαϊδάρι σε κινηματογραφικό πλατό!

Παρά το γεγονός ότι είναι υποχρεωτική η σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, του Συλλόγου Γονέων, καθώς και των μαθητών, για να εγκατασταθούν κάμερες στα σχολεία, ακόμα και μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου, αλλά και η σύνταξη μελέτης Αντικτύπου για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχει γίνει με αποτέλεσμα η ίδια η σύμβαση να είναι έωλη με βάση το θεσμικό πλαίσιο.

Το εξοργιστικό όλων είναι ότι αφού έγραψαν στα “παλιότερα των υποδημάτων τους” τα πάγια αιτήματα των γονιών και εκπαιδευτικών για σωστή φύλαξη των σχολείων με την πρόσληψη προσωπικού, αφού έχουν μετατρέψει το Χαϊδάρι σε έναν κατασκότεινο δήμο, με ολόκληρες συνοικίες πέριξ σχολείων και δημοτικών κτιρίων να είναι στα σκοτάδια, τρέχουν με τα γκάζια την σύμβαση “big brother”!!

Δηλαδή, την στιγμή που δεν έχει γίνει το παραμικρό για την φύλαξη των χώρων, όπως είναι ο επαρκής φωτισμός και η φυσική παρουσία φύλακα, πάμε να “γυρίσουμε ταινία” στο Χαϊδάρι, με εν δυνάμει εμπλεκόμενους όλους τους δημότες, αφού θα μπουν κάμερες παντού, σε αθλητικούς χώρους, ΚΑΠΗ, πολιτιστικά κέντρα κ.α.!

Πρέπει, δηλαδή, να μάθουν τα παιδιά μας, ότι η προσωπική τους ζωή, η ώρα του παιχνιδιού τους στην αυλή ενός σχολείου με τους φίλους τους, αφού δεν υπάρχουν ελεύθεροι δημοτικοί χώροι για να πάνε, θα βιντεσκοπούνται!! Αλλά και τα μικρά παιδιά με τους γονείς τους σε αθλητικούς χώρους, πολιτιστικά κέντρα, με το ψηφιακό υλικό θα συγκεντρώνεται σε κέντρο ελέγχου του Δημαρχείου(!). Δεν θα μετατρέψουμε το Χαϊδάρι σε μία απέραντη ψηφιακή “φυλακή” που θα παρακολουθούμαστε όλοι ως ύποπτοι φθορών και παραβατικών συμπεριφορών. Θέλουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας ως ελεύθερες προσωπικότητες και όχι αντικείμενα καταγραφής και παρακολούθησης.

Προκαλεί το κοινό αίσθημα όταν επικαλούμαστε οικονομική δυσπραγία για την συντήρηση των σχολικών κτιρίων που είναι έτοιμα να πέσουν στα κεφάλια μας, να διατίθενται περίπου 2.000.000 για την δημιουργία “κατασκοπευτικού” δικτύου σε ολόκληρο τον Δήμο.

Διεκδικούμε:

Τα σχολεία να είναι ανοιχτά για όλα τα παιδιά, να αποτελούν ασφαλείς χώρους παιχνιδιού και άθλησης για όλους. Ζητάμε την σωστή και ολοκληρωμένη συντήρησή τους, τον επαρκή φωτισμό και την φύλαξη τους από κατάλληλο προσωπικό.

Το παράδειγμα της Αθήνας
Σχετικό θέμα απασχόλησε πρόσφατα τον Δήμο Αθηναίων. Με την αφορμή αυτή δημοσιεύσαμε τα παρακάτω άρθρο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η δικαίωση της Ελένης Μπέλλα ή αλλιώς ο Δήμος στα χνάρια της.

Πόλεμος στη Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπά, δεκάδες οι νεκροί

Βρούτσης – Οπαδική βία: «Θα ξέρουμε κάθε έναν που μπαίνει στο γήπεδο, η κυβέρνηση πάει μέχρι τέλους»